Vægmaling – Forskellige farver, teksturer og mønstre

Det tidligste udseende af maling var for cirka tredive tusind år siden. Der er stadig nogle huler i dag, hvor der kan findes grafik og billeder, der er tegnet med maling. Farve har fascineret kulturer gennem historien. Nogle kulturer brugte farver til helbredende formål.

Maling består af et pigment, et bindemiddel til at holde det sammen og med fortynder gør det maling let at påføre. Vi bruger maling til at hjælpe med at bevare, dekorere og tilføje funktion ved at dække en overflade med en beskyttende belægning.

Før det nittende århundrede gjaldt ordet maling kun for oliebundne typer. Dem, der var bundet med lim, blev kaldt hundesyge. Det første syntetiske farvestof blev opdaget i atten seksoghalvtreds og blev produceret billigt. Det var i denne tidsramme, at linolie begyndte at blive masseproduceret. Ved atten firs producerede og markedsførte Sherwin Williams maling i dåser i en bred vifte af farver. Med deres succes blev malingen eksporteret over hele verden.

Amerikanerne har praktiseret den grønne revolution i lang tid. De begyndte at have bekymringer omkring 1950 med hensyn til, hvilke kemikalier og opløsningsmidler der blev puttet i maling. I 1970 var bly og kviksølv forbudt og kunne ikke bruges til fremstilling af maling. En stor forskel i moderne linolie skiftet fra linolie til alkydolie, som generelt er afledt af sojabønner. Brugen af syntetiske harpikser som akryl og epoxy er blevet udbredt i de sidste tredive år.

Vægmaling er den nemmeste og billigste måde at ændre hele rummets udseende og fornemmelse på. Dine kolde vægge kan forvandles til en sofistikeret atmosfære af farver og tekstur. Det ser ud til at puste nyt liv ind i rummet med harmoni og design.

Forskere har proklameret, at farve påvirker os psykologisk, og visse malingsfarver giver enten en kølende effekt, mens andre farver giver os en følelse af varme. Nogle varme farver er orange, rød og pink, mens blå, grønne og violer menes at være kølige farver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *